Hoe uw cyberbeveiliging verbeteren?

In een tijd van voortschrijdende digitalisering van de samenleving zal cybersecurity een van de grootste uitdagingen zijn.

Tot voor kort trokken we er niet veel van, omdat we dachten dat hacks alleen anderen overkomen en zeldzaam zijn. Denk nog eens goed na, het is een groeiend fenomeen en het zal niet stoppen gezien de digitalisering van de wereld. Geld, persoonsgegevens zijn dus in gevaar.

Dus hier zijn de cruciale punten om uw cyberbeveiliging te optimaliseren:

1. Gebruik een beveiligde e-mailservice: alle e-mailservices zijn niet gelijk omdat ze niet dezelfde protocollen gebruiken, dus Gmail, Yahoo, Free zijn de zwakste, Outlook (hotmail) is veel robuuster, maar voor optimale vertrouwelijkheid kunt u terecht bij Protonmail en Posteo . Aangezien de overige diensten afhankelijk zijn van de bijbehorende mailbox, is dit een cruciale keuze, dit zullen we in het volgende punt zien.

2. Gebruik voor zover mogelijk geen centraliserende accounts ( Onedrive, Microsoft, Google, Icloud, Samsung, Huawei enz. ), inderdaad als ze zijn gekoppeld aan een zwak beveiligde mailbox, kunnen al uw gegevens worden aangetast, zelfs als het kan verminderen de beleving van je smartphone is deze maatregel de moeite waard, Huawei-applicaties zijn voor het grootste deel beschikbaar zonder een verplicht account en het is mogelijk om je browser te gebruiken om andere taken uit te voeren zoals bankieren, e-mailen, sociale netwerken etc.

3. Gebruik voor kritieke wachtwoorden (wifi, computers, clouds…. ), combinaties van hoofdletters en kleine letters of willekeurige symbolen door wat hackers woordenboeken gebruiken, een eenvoudigere methode is om een zin of woord samen te gebruiken. Houd ze thuis genoteerd, wachtwoordmanagers vormen een risico, want als ze worden gehackt, staan al uw applicaties op het spel.

De 2-staps validatie heeft gebreken en traceert u ook, het is redelijk.

5. Let op dezelfde manier op uw Android TV , deze kan alle apparaten in uw huis bedienen. Verwijder het Google-account en reset het, gebruik het zonder account of gebruik een account gemaakt met een beveiligd e-mailadres.

4. Vertrouw Google Play niet meer, het is besmet met virussen die alles wat u schrijft absorberen ( keylogger ) en uw telefooninstellingen wijzigen, het wijzigen van app-machtigingen is niet genoeg. Android is uiteindelijk afval, gebruik dit soort smartphones met minimale functies. Gebruik Google Chrome niet meer , de doorlaatbaarheid voor pop-ups en virussen is te groot.

6. Besteed aandacht aan pc- en Mac-virussen, die vaak worden opgevangen door het downloaden van software, media en andere, vooral op Torrent. De beste antivirussen die ik ken zijn McAfee, ESET, F-Secure en Kaspesky, het is een noodzakelijke investering naar mijn smaak. Er zouden minder virussen en gevaren op Linux zijn, toch is voorzichtigheid geboden.

7. Controleer of de firewall van de pc is geactiveerd, configureer deze goed op uw antivirus en u kunt zelfs die van uw router configureren via de interface met een ethernetkabel.

8. De Brave-browser lijkt het meest geavanceerd met Firefox er net onder, ze zijn niet traceerbaar en wissen cookies regelmatig via instellingen

9. klik alleen op een link als deze begint met https://

10. Maak geen verbinding met de eerste beschikbare wifi, tenzij nodig kunnen deze worden gehackt en dit kan uw apparaten infecteren, het 3G- of 4G-netwerk is veel veiliger.

Özler ATALAY YÜKSELOĞLU

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

%d blogueurs aiment cette page :