Is Jean Claude Van Damme een bovenmenselijke met het syndroom van Asperger en een hoog potentieel?

Een legendarische Belgische acteur, regisseur en choreograaf, hij is ook een multidisciplinair genie dat soms verkeerd wordt begrepen, althans door degenen die zijn ongebruikelijke denkwijze en gevoel voor humor niet kunnen vatten.

Zijn 30 jaar in de filmwereld en zijn talloze interviews hebben verschillende generaties gemarkeerd, waaronder de mijne, en hebben meer dan één geïnspireerd om de vechtsporten te ontdekken en acteurs of actrices te worden.

Wat bedroevend is, is zijn spot door persoonlijkheden uit verschillende roddelbladen en de politieke wereld, opnieuw een bepaald deel van de bevolking wiens fans niet voor de gek worden gehouden door deze pogingen om zijn reputatie te schaden.

Het thema van dit artikel zal zich concentreren op zijn algemene specificiteit, die ik als bovenmenselijk beschouw vanwege mijn mening over zijn potentiële Asperger-syndroom en het feit dat hij begaafd is (HP – High Potential).

Laten we beginnen met het Asperger-syndroom, een bovenmenselijke eigenschap bij uitstek. Door de koude omgeving van de psychiatrie beschouwd als een milde vorm van autisme, hebben mensen zoals ik die het hebben, op zijn zachtst gezegd, er last van, hebben een ontembare kracht op alle fronten, een buitengewoon concentratievermogen, een ander oogcontact en een originele gedachte die niet kan worden gecategoriseerd (thinking out the box in het Engels 😉).

Wat een hoog potentieel betreft, wordt het gekenmerkt door meervoudige intelligenties die soms niet kunnen worden gedetecteerd door een IQ-test, evenals een boomachtig denken dat snel van haan naar ezel springt, wat degenen die gewend zijn om in een sequentie te denken, destabiliseert.

JCVD Cult-replica’s

Dankzij deze twee specificiteiten als gevolg van een meer geëvolueerde neurologie, is het mogelijk om een fijnere psychomotoriek te hebben die essentieel is voor zijn epische stunts.

JCVD’s legendarische grote kloof tussen twee vrachtwagens

Vervuld filosoof, deze roeping wordt helaas bespot door het establishment dat ze ooit aanbad en op een voetstuk plaatste.

Al deze genialiteit kan er alleen maar toe leiden dat hij het ongelooflijke karakter van de supermensen waarvan hij deel uitmaakt, accepteert voor een beter wederzijds begrip en meer respect.

Zijn bliksemsnelle stemmingswisselingen die ten onrechte als bipolaire stoornis worden gekwalificeerd, verdienen ook mededogen en begrip.

In een interview met het Frans tijdschrift Brut geeft hij toe dat we gevoelig zijn geweest en onze toevlucht hebben gezocht in een universum van strips en tekenfilms omdat hij op dat moment niet erg sociaal was, wat wijst op de mogelijkheid van het Asperger-syndroom.

Laten we dit artikel eindigen met een van zijn beste vechtscènes:

Özler ATALAY YÜKSELOĞLU – Onafhankelijke journalist

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

%d blogueurs aiment cette page :