Het herstel van de Belgische eenheid als voorbeeld van internationale eenheid

Hallo beste lezers,

Ik schrijf deze brief aan u in een tijd waarin de hele mensheid wordt geconfronteerd met een ongekende aanval en wanneer het overwinnen van slecht onderhouden meningsverschillen niet alleen cruciaal zal zijn voor de wereldvrede, maar ook voor de redding ervan.

De betrekkingen tussen Noord- en Zuid-België zijn concrete voorbeelden van het opwerpen van barrières die de belangen van het Belgische volk niet dienen zonder etnisch onderscheid.

Laten we beginnen met de gemeenschappelijke geschiedenis van Vlaamse Belgen als Walen.

Een rijke gemeenschappelijke geschiedenis

Als in 1830 een commissie bestaande uit Walen en Vlaamse aanhangers van liberalisme, katholicisme en afscheiding met Nederland leidde tot de oprichting van België, zijn de intra-Belgische relaties in werkelijkheid millennial.

Kijk naar deze kaarten van Europa in de 2e eeuw na Christus. JC.

Kaarten van het Romeinse rijk op zijn maximale omvang in 117 na Christus. JC en Duitse volkeren in de 1e eeuw na Christus. JC.


We zien daar dat België en het zuiden van Nederland werden bevolkt door Gallo-Romeinen, Germaanse gemeenschappen werden daar gevestigd zoals blijkt uit historische documenten.

Er wordt daarom een gemeenschappelijke afstamming gedeeld, wat een klap in het gezicht is van de hard-line nationalisten in zowel het Noorden als het Zuiden.

Na de grote invasies die in de 3e eeuw begonnen, vorderden de Germaanse volkeren en vermengden zich met de inboorlingen. De Walen zouden hun dialect behouden dankzij de versterkte lijn van Boulogne naar Keulen.

Door de eeuwen heen werd soms Frans, soms Nederduits de handelstaal of Lingua Franca (voertuig-internationale taal). In de 14e eeuw heersten de Vlamingen.

Bij de Guldensporenslag in 1302 als onderdeel van de Honderdjarige Oorlog tussen Engeland en Frankrijk, werden de milities van de Vlaamse gemeenten die met de graaf van Vlaanderen vochten ondersteund door de Franse kroon ondersteund door graaf Gui van Namen.

Na volledige onafhankelijkheid na de Nederlandse, Franse en Spaanse overheersing, ontstonden de meningsverschillen die eigen zijn aan elke Jacobijnse natiestaat: de taalkundige kwestie, de politieke kwestie (over autonomie) en de ideologische kwestie.

De Franstaligen werden verleid door het liberalisme en de Nederlandstaligen door de christendemocratie en de laatsten waren meer begaan met het katholieke erfgoed.

In 1840 veroorzaakte in het Vlaamse Gewest een gezondheidsramp zoals de onze (parasieten in tarwevelden en tyfus) menselijke verliezen en massale migraties. De industrialisatie van het Zuiden is ook een drijvende kracht geweest voor interne migratie.

In 1970 werd België definitief federaal na een taalkundige regionalisering in 1962.

Momenteel

Tegenwoordig zien we dat, zoals bij veel intercommunautaire of internationale geschillen, de politieke wereld de oplossing van problemen monopoliseert of ze helemaal opnieuw creëert.

Economische redenen claimen, het regent en schijnt en lijkt een kort geheugen te hebben. De opkomst van extreemrechts en het separatisme in het noorden en van extreemlinks in het zuiden vergiftigen de toch al delicate situatie.

Oplossingsvoorstellen

De oplossingen die ik u ga voorstellen zijn eenvoudig en zijn al vele malen eerder genoemd door verstandige mensen.

1) Leer de taal van de tegenpartij vanaf de lagere school, of leg in ieder geval een beter leren van Engels op als internationale taal.

2) Strijd tegen negatieve en separatistische ideologieën. Vind ideologische raakvlakken.

3) Verbeter de Noord-Zuidrelatie door wederzijds nieuws te voorzien van vertalingen en ondertitels.

4) Om het hele land te bezoeken vanaf de opleiding van de jongeren.

Conclusie

Historische diepgang is een onschatbare bondgenoot bij het herstellen van relaties die zijn beschadigd door gewetenloze politici.

Een nieuw leven ingeblazen gemeenschapsbetrekkingen zullen de weg wijzen naar betere internationale betrekkingen.

Het zal zeker aan zoveel mogelijk mensen zijn om de nodige acties te ondernemen, want het lijkt duidelijk dat ze niet van bovenaf zullen komen.

Özler ATALAY YÜKSELOĞLU

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

%d blogueurs aiment cette page :